Ons verhaal

Na jaren op de automatische piloot gewerkt te hebben, kwamen wij tot de conclusie dat deze manier van werken weinig plezier en energie oplevert. Wij zaten in een systeem waar we ons niet bewust van waren, en merkten dat het ontbrak aan passie en bevlogenheid bij onszelf en binnen de organisatie waar wij werkzaam waren. Leiderschap, inspiratie, uitdaging en aandacht waren de elementen die wij zo gemist hebben op de werkvloer en bij onszelf. Een interessante ontwaking, dat er toe geleid heeft dat wij weer “AAN” zijn gegaan. Dit heeft ons veel opgeleverd, “De Aanjagers” is geboren.

Persoonlijk Leiderschap

“Persoonlijk leiderschap betekent leiding geven aan mijzelf en reflecteren op mijn eigen gedrag. Wat laat ik zien? Wat laat ik niet zien? Hoe sta ik in contact en hoe maak ik verbinding met anderen? Hoe beter ik mezelf ken, hoe meer ik kan betekenen voor mijn omgeving”. Daniëlle en Ronald

Persoonlijk leiderschap en verbindende communicatie zijn de basis voor meer bevlogenheid, vitaliteit, positiviteit en plezier binnen de organisatie. Het volgen van je eigen kompas en het hebben van een doel zijn hierbij van belang.

Hier staan we voor:

  • Veiligheid in denken en doen
  • Kwetsbaarheid als krachtig instrument
  • Oprechte aandacht
  • (samen)werken zonder oordeel
  • Verbindend communiceren

 

Persoonlijk ledierschap